|
|
 |
| Συγγραφέας |
Μήνυμα |
e_TeAr =================

Φύλο:  Ηλικία: 55 Ζώδιο:  Ένταξη: 08 Μάϊ 2005 Δημοσιεύσεις: 11130 Τόπος: Αθήνα

Δευ 09 Ιαν , 2006 20:48 |
Θέμα δημοσίευσης: Ντεν εκο αυτοκίνητο καρντιά μου!! |
|
 |
 |
 |
Εγώ ο επιβάτης....
Ντεν εκο αυτοκίνητο καρντιά μο....και συνεπώς χρησιμοποιώ τα ΜΜΜ αλλιώς πως... Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κι αυτά είναι :
1. Λεωφορεία
2. Μετρό
3. Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος
4. Προαστειακός
5. Τράμ
6. Ταξί
Λοιπόν σήμερα αποφάσισα να γράψω το χρονικό ενός επιβάτη.
Τυγχάνει να μένω σε νότιο προάστειο της Αθήνας και να εργάζομαι σε βόρειο προάστειο.
Η καθημερινή μου πορεία στους δρόμους της Αθήνας είναι αξιόλογη μια και "τρώω" απο το χρόνο μου αρκετό σ αυτή την διαδικασία.
Λεωφορεία
Τα τελευταία χρόνια, λίγο η Ολυμπιάδα.. λίγο η εξέλιξη και η απαιτήσεις των επιβατών για καλύτερη ποιότητα στις προσφερόμενες υπηρεσίες έχουν διαμορφώσει προς το καλύτερο την συγκεκριμένη μορφή μετακίνησης.
Οι γκρινιάριδες να μην στραβώνουν την μυτίτσα τους! Μπορεί να υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης - και μακάρι να μην εξαντληθούνε ποτέ- αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν θα αναγνωρίσουμε και τα καλά του θέματος.
Υπάρχουν καλύτερες "καμπίνες" για τους επιβάτες ακόμη κι αν είναι τόσο στριμωγμένα τα καθίσματα που πρέπει να συνδιάζει κάποιος τις διαστάσεις μανεκέν για να χωρέσει και την ευελιξία του αίλουρου για να περάσει στην μέσα θέση χωρίς να πατήσει ή να κάτσει στην αγκαλίτσα του ατυχούς που κάθεται στην έξω πλευρά.
Υπάρχουν σταθερές ώρες που διέρχονται οι γραμμές εκτός κι αν είναι σαββατοκύριακο ή αργίες η ακόμη χειρότερα.. Αυγουστος!
Είπαμε όμως... δεν θέλω γκρίνια!
Προσωπικά μια χαρά κρέμομε απο την λεωφορειογραμμή που αν δεν την πάρω απο το τέρμα/αφετηρία βοηθάει να έρθω πιο κοντά με τον συνάνθρωπο, γιατί βρε κουτά, σήμερα απο τι πάσχει ο ανθρωπος? απο την μοναξιά και την αποξένωση, ε! η ΕΘΕΛ φροντίζει και για αυτό!!!
Τι χρυσός και κουραφέξαλα.. μπείτε σε ώρες αιχμής σε λεωφορείο και τότε να δείτε ΠΟΣΟ κοντα θα βρεθείτε με τον συνάνθρωπο...
Μπορεί βέβαια να μην μπορείτε να τον δείτε στα μάτια.. ειδικά αν είστε κι ενα σκαλί πιο κάτω, ισως να ατενίζεται κάποιο άλλο μέρος του σώματος.. αυτό δεν έχει καμμία σημασία! Σας θέλω θετικούς.. και μόνο θετικούς!!!
Μετρό
Οταν ξεκίνησε η λειτουργία του νομίζω δεν το είχαμε αξιολογήσει σωστά.
Κι όταν λεω σωστά.. εννοώ οτι δεν είχαμε αντιληφθεί ως πολίτες την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.
Εκτός απο την κόσμια διαμονή στον χώρο των σταθμών έχουμε την δυνατότητα να ταξιδεύμουμε με ταχύτητες και σε δρομολόγια που μπορούν να προβλεφθούν αναγγελόμενα μάλιστα σε φωτεινούς πίνακες.
Θεωρώ οτι είναι το πιο αξιόπιστο μέσο μεταφοράς απο τα ήδη υπάρχοντα.
Οταν ξεκίνησε η λειτουργία του είχε την δυνατότητα να μεταφέρει πολλούς επιβάτες όμως για αρκετό καιρό λίγοι είχαν βάλει το μετρό στην ζωή τους.
Τώρα οι συρμοί δεν αρκούν και αν έχετε την ατυχία να μπείτε σε σταθμούς όπως αυτός του Συντάγματος τότε θα θυμηθείτε εποχές των παλιών λεωφορείων. Στρίμωγμα, έλλειψη οξυγόνου που το ενισχύει το "υπόγειο" που κινείται ο συρμός, Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Η ζέστη εφόσον αυτό γίνεται σε καλοκαιρινούς μήνες μια και δεν υπάρχει πρόβλεψη για κλιματισμό.
Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος
Σαφώς οι σταθμοί είναι απο τις καλύτερες επενδύσεις για βελτιωση της ποιότητας παροχής υπηρεσίας στον τομέα των μεταφορών.
Αλλά... η βελτίωση παραμένει εκεί, δυστυχώς!
Οι διαδρομές μεταξύ των σταθμών εξακολουθούν να αποπνέουν την γνωστή "μουχλίλα" και ενίοτε και την οσμή των αποχετεύσεων που δεν ξέρω πως καταλήγουν σε σταθμούς και τραίνα!!
Οι συρμοί ακόμη και οι πιο καινούριοι είναι σε κακή κατάσταση (τεχνικά δεν γνωρίζω, αυτό που βλέπω λέω) και η συχνότητα των διαδρομών είναι μάλλον ελλειπής, ο κλιματισμός.. νομίζω οτι υπάρχει!...Οσο για την ακρίβεια των δρομολογίων δεν μπορεί να διαπιστωθεί απο τον επιβάτη μια και δεν υπάρχει αναγγελία.
Προαστειακός
Το "νεώτερο" μέσο που αναγγελθηκε με τυμπανοκρουσίες.. εγκαινιάστηκε πρίν να είναι έτοιμο.. το εισιτήριο του είναι απο τα πιο ακριβά εξυπηρετεί άτομα προς και απο το αεροδρόμιο κι οχι μόνο.
Στην αρχή ήταν σαν να έμπαινες σε "λιμο" των μέσων μαζικής μεταφοράς.. κάπου στην μέση απεδειχθη οτι ειναι πολύ ακριβή η "λίμο" οπότε πρέπει να επέλθουν περικοπές.. και επήλθαν στα βαγόνια.. ΚΑΙ στα δρομολόγια!!!
Ετσι είδαμε βαγόνια του προαστειακού να βολτάρουν στην Ροδόπολη.. είδαμε να πηγαίνουν στην Κόρινθο (και πολύ καλά κάνουν..) αλλά δεν είδαμε να πληθαίνουν τα βαγόνια.. να γίνονται τα δρομολόγια πιο συχνά.
Οσο για τους σταθμούς.... αμαρτωλή ιστορία.
Μην σου τύχει να βρεθείς εκεί σε καιρικές συνθήκες με κρύο... θα νιώσεις ότι ένιωσε το κοριτσάκι με τα σπίρτα ή ο αστεγος της Γαλλίας που το χαρτοκιβώτιο είναι το μόνο του καταφύγιο με μόνη διαφορά οτι ο επιβάτης ΔΕΝ εχει χαρτοκιβώτιο!!
Ο θόρυβος που κάνει δε, στον χώρο των σταθμών είναι εκκοφαντικός και μη σου τύχει να πρέπει να μιλήσεις στο κινητό.. εκει η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!!
Τα δρομολόγια αναγγέλονται σε φωτεινούς πίνακες ( οταν δουλεύουν) και η πορεία είναι σχετικά αμφίβολη δεδομένου οτι αυτές τις εποχές κάνουν και κάτι επιδιορθώσεις (πότε πρόλαβε και χάλασε? )
Τραμ
Εδώ δεν εχω να πώ κακό!
Απλά γιατί μόνο μια διαδρομή έκανα.. και εκανα τόση ώρα να φτάσω που απο τότε προτιμώ αν δεν με εξυπηρετεί κάποιο άλλο μεσο να πάρω ταξί ή να πάω και με τα πόδια.. σίγουρα θα φτάσω πιο νωρίς απο το Τραμ της γραμμής!
Αν όμως πάτε για βόλτα.. μια χαρά είναι! Μου θυμίζει τον τσαφ τσουφ της Θεσσαλονίκης στο πιο χλιδάτο του....αλλα σίγουρα λιγότερο διασκεδαστικό!!
Ταξί
Μέσο που εχει προκαλέσει τα περισότερα αισθήματα στο επιβατικό κοινό!!!
.. κι αυτό οχι γιατι η συμπαθη τάξη είναι με μεγάλη καρδιά.. αλλά γιατί ο κοσμός που περιμένει να εξυπηρετηθεί έχει ΚΑΙ αυτός συναισθήματα!
Ετσι είδα (κι ενίοτε ενιωσα) την αγανάκτηση όταν βιαζόμουν και ενας βαριεστημένος -εστω, κουρασμένος- οδηγός με ρωτούσε που πάω, ενώ είχε το ελεύθερο ανεβασμένο και να μου αρνείται να με πάρει.
Ενιωσα τον θυμό να με πνίγει όταν βιαζόμουν και ήδη ήμουν μέσα να κάνει βόλτα λες και ήταν στο πάρκο με τις πάπιες και ταυτόχρονα να εχει πιάσει δεξιά σταματώντας σε κάθε χέρι που εβλεπε σε ανάταση!!
Ενιωσα όμως κι όμορφα όταν -σπανιο αλλα συμβαίνει- βρήκα οδηγό που όχι μόνο ήταν ευγενικός αλλά ήταν και με χιούμορ.. κι όταν σε διαφορετικό χρόνο συνάντησα 2η φορά την ίδια αντιμετώπιση είπα οτι είμαι υπερβολική στις εκτιμήσεις μου, μέχρι την στιγμή που διαπίστωσα ότι ήταν ο ιδιος !!!!!
Είδα την "κτητικότητα" που επικρατεί απο τον οδηγό/ιδιοκτήτη του ταξί που ξεχνάει οτι όταν ένα μέσο είναι δημόσιο δεν είναι ιδιοκτησία δική του αλλά του "ενοικιάζοντος" το όχημα. Ας μην αναφερθώ στην τακτική του "σε κάνω γύρω-γύρω" που ποτέ δεν κατάλαβα τι χρησιμεύει μια και δεν ξέρω τι μπορεί να κερδίσει στην αμοιβή του ενώ εμένα και του κάθε επιβάτη καίγονται τα μπατζάκια του στο να φτάσει κάπου γρήγορα!!!
Αυτή είναι η δική μου άποψη
Εσείς? Εχετε άποψη? _________________ Κανείς δεν αξίζει το δάκρυ σου,
κι αυτός που το αξίζει δεν σε κάνει να κλαίς!

Έχει επεξεργασθεί από τον/την e_TeAr στις Δευ 19 Απρ , 2010 14:50, 1 φορά |
|
| Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|
 |
| Συγγραφέας |
Μήνυμα |
ΧΑΡΑ Μέλος με άποψη

Φύλο:  Ηλικία: 10 Ζώδιο:  Ένταξη: 06 Ιούν 2005 Δημοσιεύσεις: 83 Τόπος: ΑΘΗΝΑ

Τρι 10 Ιαν , 2006 12:22 |
Θέμα δημοσίευσης: |
|
 |
 |
 |
Τώρα εγώ είσαι σίγουρη ότι θέλεις να σου απαντήσω??? _________________ ΧΑΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΑΜΕ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΙΩΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ: ΣΥΓΝΩΜΗ, ΣΕ ΘΕΛΩ, ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ, Σ’ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ, Σ’ ΑΓΑΠΩ.
……ΚΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΧΑΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ. |
|
|
| Συγγραφέας |
Μήνυμα |
e_TeAr =================

Τρι 10 Ιαν , 2006 12:28 |
|
 |
 |
 |
Ειδικά εσυ.. ΝΑΙ !!!!  _________________ Κανείς δεν αξίζει το δάκρυ σου,
 |
|
|
| Συγγραφέας |
Μήνυμα |
ΧΑΡΑ Μέλος με άποψη

Φύλο:  Ηλικία: 10 Ζώδιο:  Ένταξη: 06 Ιούν 2005 Δημοσιεύσεις: 83 Τόπος: ΑΘΗΝΑ

Τρι 10 Ιαν , 2006 12:52 |
|
 |
 |
 |
Τα τραβάει η όρεξή σου, αφού τα καλύτερα μαζί τα έχουμε ζήσει έτσι κι αλλιώς………..!!!!!!!!! |
|
|
 |
|
 |
| Συγγραφέας |
Μήνυμα |
chrisxx Θαμώνας

Φύλο:  Ηλικία: 34 Ζώδιο:  Ένταξη: 21 Μάϊ 2005 Δημοσιεύσεις: 256 Τόπος: Drapetswna

Τετ 11 Ιαν , 2006 3:59 |
|
 |
 |
 |
H ali8ia einai oti den exw safi apopsi peri toy 8ematos.
Oxi giati eime apo megalo vzaki kai metakinoyme mono me thn limoyzina moy, apla kanena mesw den exei tis aparetites ypodomes kai thn asfalia gia ta atoma poy metakinoynte me anaphriko ama3idio.
Paroti oi perissoteroi sta8moi hlektrikoy kai metro exoyn asaser gia parapligikoys, ayta sini8os einai xalasmena h epikindina na xrisimopoih8oyn.
Afiste ta apistefta kena anamesa stoys sirmoys me tis apoba8res. _________________
Μην προσπαθείς να είσαι φίλος μου. Μου αξίζει κάτι παραπάνω. Γνώρισε με. Ίσως γίνουμε φίλοι. |
|
|
 |
|
 |
| Συγγραφέας |
Μήνυμα |
e_TeAr =================

Παρ 24 Φεβ , 2006 13:40 |
|
 |
 |
 |
..........και για να μην ξεχνιώμαστε.. μαζί με της πλημελείς υπηρεσίες καπάκι και οι αυξήσεις!!!
Από την 1η Μαρτίου
Νέες τιμές εισιτηρίων ΟΑΣΑ
24/2/2006 12:10:00 μμ
Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος
ert.gr
Αυξάνονται από την 1 Μαρτίου, οι τιμές των εισιτηρίων, για τους συγκοινωνιακούς φορείς της Πρωτεύουσας. Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΣΑ η τιμή του απλού εισιτηρίου των λεωφορείων (ΕΘΕΛ) και τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) καθορίζεται σε 0,50 ευρώ και του αντίστοιχου μειωμένου σε 0,25, ενώ των λεωφορείων EXPRESS που εξυπηρετούν το Αεροδρόμιο καθορίζεται σε 3,20 και του μειωμένου σε 1,60. Στον ΗΣΑΠ, η τιμή του απλού εισιτηρίου για διαδρομή σε μία ή δύο διαδοχικές ζώνες της γραμμής 1 καθορίζεται σε 0,70 ευρώ και του αντίστοιχου μειωμένου σε € 0,40, ενώ για μετακίνηση σε τρεις ζώνες σε 0,80 ευρώ με δικαίωμα μετεπιβίβασης στις γραμμές 2 ή 3 του ΜΕΤΡΟ. Στα 0,80 ευρώ καθορίζεται η τιμή του εισιτηρίου (μειωμένο στα 0,40) και στο ΜΕΤΡΟ με δικαίωμα μετεπιβίβασης στη γραμμή 1 των ΗΣΑΠ. Οι τιμές των εισιτηρίων του Τραμ και του Προαστιακού παραμένουν οι ίδιες. Επίσης, ίδιες παραμένουν οι τιμές του ημερησίου, του εβδομαδιαίου και όλων των ενιαίων εισιτηρίων.
Aμετάβλητη η τιμή της κάρτας
Αμετάβλητη παραμένει η τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών για λεωφορεία (ΕΘΕΛ) και τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) αλλά και αυτής των απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα – λεωφορεία. Το ίδιο ισχύει και για την τιμή της ετήσιας κάρτας.
Καταργείται η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών για λεωφορεία (ΕΘΕΛ), τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ), γραμμή 1 των ΗΣΑΠ και γραμμές 2 - 3 του ΜΕΤΡΟ και η ετήσια κάρτα για λεωφορεία (ΕΘΕΛ), τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ), γραμμή 1 των ΗΣΑΠ και γραμμές 2 - 3 του ΜΕΤΡΟ.
Ωστόσο όσοι επιβάτες έχουν ήδη προμηθευτεί την ετήσια κάρτα των θα μπορούν να την χρησιμοποιούν για τα συγκοινωνιακά μέσα για τα οποία ισχύει.
Επίσης, όσοι επιβάτες διαθέτουν εισιτήρια με τις παλιές τιμές θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν μέχρι και την 31η Μαΐου 2006.
Μετά την ημερομηνία αυτή τα παλαιά εισιτήρια θα θεωρούνται άκυρα, δεν θα ανταλλάσσονται με νέα και η τυχόν χρήση τους θα επισύρει τις προβλεπόμένες κυρώσεις. _________________ Κανείς δεν αξίζει το δάκρυ σου,
 |
|
|
 |
|
 |
| Συγγραφέας |
Μήνυμα |
angela Θαμώνας

Φύλο:  Ηλικία: 50 Ζώδιο:  Ένταξη: 16 Ιούλ 2005 Δημοσιεύσεις: 238 Τόπος: ΑΘΗΝΑ

Σαβ 25 Φεβ , 2006 22:31 |
|
 |
 |
 |
πολύ στο ..taxi .. το έχω ρίξει τελευταία μιας και πάντα αργοπορημένη τρέχω και δεν φτάνω , αλλα , ετσι όπως θα γίνουν τα εισητήρια πιθανόν να είμαι και κερδισμένη τελικα ... _________________ όσα έψαχνα να βρω τα βρήκα και όσα δεν έχω βρει τα ... καρτερώ ... |
|
|
 |
|
 |
| Συγγραφέας |
Μήνυμα |
arlekinos Θαμώνας

Φύλο:  Ηλικία: 37 Ζώδιο:  Ένταξη: 21 Μάϊ 2005 Δημοσιεύσεις: 572

Τρι 28 Φεβ , 2006 21:26 |
|
 |
 |
 |
taxi nai... ftanei na min zeis stin eparxia!
Mpenw mesa meta apo pswnia, me 2 paidia na anipomonoun na anoiksoun tis sakoules tous, kai dilwnw ti dieuthinsi mou. Dieuthinsi kai noumero pou pira meta apo treximo, apo ton dimo mou! Pw pw! Ti to thela to treximo!
tade dieuthinsi parakalw tou lew. Vevaiws, apenanti apo to komotirio einai etsi? Siwpi... poio komotirio? Ki exw na koureutw kai 5 mines?
Ti na sas pw, gymnasio exoume apenanti, den kserw an yparxei komotirio, kainouria gar!
Me paei o anthrwpos sti dieuthinsi pou tou eipa! Ma pou nai to spiti mou? Oeo????????
Ma oxi tou lew, den eimaste edw!!!!!!!!!!!! kai kanontas ton sinodigo, mono tis lakouves den iksera i kaimeni, ton paw sto kainourio mou spitaki, pou itan peripou 1km makria apo kei pou me pige!
Ma auto den einai 14! Ma o dimos eipe 14! Telika, to analisame kai yparxoun dio 14 stin odo! Nai nai, ki egw anarotiomoun giati ta sxoleia mou elegan oti anoikw se alli perioxi! Giati pote den erxete allilografia! Giati pote den erxete taxi otan to kalw!
Na plirwsw, nai... 5 euro (anti 2), afou ekana kai volta kai mou anoikse ta matia o anthrwpos!
Taxi, leoforeia, mesa mazikis metaforas.... Nai kala einai den lew... Alla na kseroume kai pou pame, den ftain panta autoi!
Vevaia den politeriazei to post edw, alla anarwtieme... otan tha kanoun kai metro edw... egw se poia stasi tha katevenw??????????? _________________ ... ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί! |
|
|
 |
|
 |
| Συγγραφέας |
Μήνυμα |
e_TeAr =================

Σαβ 01 Απρ , 2006 10:50 |
|
|
 |
Σελίδα 1 από 1 |
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
|
|
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|
|
|